Ik vertel je graag iets meer over mij, Mirjam de Bakker, en mijn achtergrond en filosofie als Repat en ondernemer

Volg mij op mijn socials!

Over mij

Ik vertel je graag iets meer over mijn achtergrond en filosofie als Repat en ondernemer

Dankzij het jarenlang wonen en werken in verschillende bijzondere landen kun je me omschrijven als een ‘nomade’. Ik heb geen vaste ‘roots’ maar ben overal snel thuis. Het leren kijken en bewegen in steeds weer een nieuwe cultuur en omgeving heeft gezorgd voor creativiteit, ruimte en verwondering in mijn blik op de wereld en dat neem ik (on)bewust altijd mee in mijn ondernemerschap.

Mijn jeugd in Frankrijk heeft mij een gevoel voor elegantie en kwaliteit meegegeven, en het besef dat ik het heel erg leuk vind om nieuwe talen te leren. In Pakistan is mijn liefde voor mooie stoffen en kleuren ontstaan.

In Singapore ben ik mij gaan verdiepen in fotografie en ben ik mijn winkel 'Flynnish’ begonnen. Een kleurrijk geheel van woonaccessoires, kado artikelen en meubeltjes & speelgoed voor baby-/kinderkamers. Alles van jonge Europese ontwerpers.

Interieurontwerp - MstudioBees

Tijdens onze jaren in Londen heb ik mijn mijn diploma in Architectural Interior Design behaald aan de prestigieuze Inchbald School of Design en startte ik als Interior Designer / Interieur Ontwerper.

Repats zich weer (sneller) thuis laten voelen in Nederland

Eenmaal terug in Nederland, wat een bewuste keus was voor ons gezin, ervaarde ik een heleboel tegenstrijdige emoties en heeft het een tijdje geduurd voordat ik me echt weer 'thuis' ben gaan voelen. In gesprekken met andere Repats ontdekte ik daarin een rode draad, en ik ging 'aan' : Repats begeleiden zodat je sneller je plek weer vindt - dit is mijn zielsmissie! 

Vanuit daar is de Podcast 'Expat to Repat' ontstaan, waarin ik andere Repats hun verhaal laat vertellen, op zoek naar wat ons verbindt en wat de beste manier is om hier weer te aarden. Workshops waarin ik, samen met vakexperts, de diepte inga en concrete handvatten geef staan op de planning voor Q1 2024!

Wil je als eerste op de hoogte zijn? Join mijn community via deze link 'aanmelden'

 

Ik vertel je graag iets meer over mij, Mirjam de Bakker, en mijn achtergrond en filosofie als Repat en ondernemer

MstudioBees is een creatieve studio waarin mijn beide passies combineer.

De Podcast 'Expat to Repat' is de eerste stap om mijn zielsmissie vorm te geven: Ik wil jou als Repat helpen om snel(ler) je plek weer te vinden. Naast de Podcast ontwikkel ik workshops (vaak samen met een vakexpert) over belangrijke onderwerpen waar je mee te maken krijgt als je terugkomt naar Nederland.

Daarnaast ben Ik Interieur ontwerper (ik heb mijn diploma 'Interior Design and Architecture") en kan jou helpen als je iemand bent die (net of binnenkort) in Nederland woont. Ik zorg ervoor dat de spullen die je in het buitenland hebt verzameld hier goed tot z'n recht komen en ontwerp de ruimtes qua indeling en flow zodanig dat je precies zo kunt leven als bij je past. Ik houd van textuur, ben gek op behang en voeg graag kleur toe.... als wat je op deze website ziet je aanspreekt, spreek ik je graag! 

Moodboard-1W verkleind 975x1000