Remigreren? Ik ben de remigratiecoach die ervoor zorgt dat terugkeren naar Nederland je mooiste avontuur wordt

Volg mij op mijn socials!

Over mij

Ik vertel je graag iets meer over mijn achtergrond en filosofie als Nederlandse Expat, Repat en ondernemer

Dankzij het jarenlang wonen en werken in verschillende bijzondere landen kun je me omschrijven als een ‘nomade’. Ik heb geen vaste ‘roots’ maar ben overal snel thuis. Het leren kijken en bewegen in steeds weer een nieuwe cultuur en omgeving heeft gezorgd voor creativiteit, ruimte en verwondering in mijn blik op de wereld en dat neem ik (on)bewust altijd mee in mijn ondernemerschap.

Mijn jeugd in Frankrijk heeft mij het besef gegeven dat ik goed ben in talen leren; ik ben drietalig opgevoed en zit inmiddels al een tijd op Italiaanse les! Toen ik van Parijs naar Rotterdam verhuisde was dat een enorme cultuurschok en vanaf dat moment werd ik heel goed in 'aanpassen en opnieuw beginnen'!

Middenin in mijn uitgestippelde carrière (ik was inmiddels marketing manager) kwam de kans om weer op avontuur te gaan en vertrok ik met mijn man naar Pakistan. Daar is onze zoon geboren en in deze kleurrijke cultuur met dat prachtige warme licht is mijn liefde voor mooie stoffen en kleuren ontstaan.

We vervolgden ons expat-pad in Singapore. Hier ben ik mij gaan verdiepen in fotografie en ben ik mijn winkel 'Flynnish begonnen. Een kleurrijk geheel van woonaccessoires, kado artikelen en meubeltjes & speelgoed voor baby-/kinderkamers. Alles van jonge Europese ontwerpers die ik zelf opspoorde. Het leukste aan ondernemer zijn? Alles van inkoop en inrichten van de winkel tot het trainen van medewerkers, het samenwerken met leveranciers en mede-ondernemers tot de marketing&promotie zelf doen en dan zien dat je een succesvolle plek hebt gecreëerd waar zowel expats als locals graag komen!

 

Weer studeren en de start van MstudioBees

Tijdens onze jaren in Londen heb ik mijn mijn diploma in Architectural Interior Design behaald aan de prestigieuze Inchbald School of Design en startte ik als Interior Designer / Interieur Ontwerper. Eigenlijk was dit een logisch gevolg van aan de ene kant de professionele passie die ik de jaren hiervoor ontwikkelde voor dit vak en het besef dat juist als je om de paar jaar helemaal opnieuw begint in een nieuw land, het voor het hele gezin enorm belangrijk is dat de basis goed is.

 

Terug naar Nederland; alle puzzelstukken vallen samen in mijn zielsmissie.

Eenmaal terug in Nederland, wat een bewuste keus was voor ons gezin, ervaarde ik een heleboel tegenstrijdige emoties. Achteraf niet zo gek als je ruim 14 jaar weg bent geweest, en toch was ik in een hele bekende valkuil gestapt. Want ik ging 'terug naar huis', ik spreek de taal en heb ik familie en vrienden. Dus hoe moeilijk kan het zijn? Nou.... dat viel tegen en het heeft een tijd geduurd voordat ik me echt weer 'thuis' ben gaan voelen. Dat fenomeen fascineerde mij en ben ik gaan onderzoeken. Wat blijkt: de omgekeerde cultuurschok bestaat echt!

Vanuit daar is de Podcast 'Expat to Repat' ontstaan, waarin ik de verhalen laat horen van andere Nederlandse expats die terug zijn verhuisd naar Nederland en steeds is daar de rode draad die ons verbindt

Inmiddels is het is mijn missie om jou de juiste coaching te bieden als je remigreert zodat je soepeler door het hele proces van opnieuw integreren gaat en weer vol zelfvertrouwen de arbeidsmarkt op kunt.

Wat dit concreet inhoudt? Op deze pagina lees je alles over mijn aanbod aan remigratie coaching

 

Ik vertel je graag iets meer over mij, Mirjam de Bakker, en mijn achtergrond en filosofie als Repat en ondernemer

MstudioBees is een creatieve studio waarin mijn beide passies - remigratie coaching en Interieur ontwerp - combineer. 

Er komt in 2024 een aparte website voor het coachingsgedeelte maar voorlopig vind je alles wat ik te bieden heb hier bij elkaar. 

Remigreren, terugkeren naar Nederland en weer integreren in Nederland is veel meer dan alleen praktische zaken regelen. regelen. Ik help je bij terugkeer naar de arbeidsmarkt, netwerken en breng je in contact met andere Repats. Dit kan via maatwerktraject, coaching, live workshop en netwerkdagen of een online groepsprogramma Luister ook naar mijn Podcast Expat to Repat - je weer thuisvoelen in Nederland op Spotify en Apple Podcasts