Remigreren, terugkeren naar Nederland en weer integreren in Nederland is veel meer dan alleen praktische zaken regelen. regelen. Ik help je bij terugkeer naar de arbeidsmarkt, netwerken en breng je in contact met andere Repats. Dit kan via maatwerktraject, coaching, live workshop en netwerkdagen of een online groepsprogramma Luister ook naar mijn Podcast Expat to Repat - je weer thuisvoelen in Nederland op Spotify en Apple Podcasts

Repat Workshop & Netwerkdag

kansen op de arbeidsmarkt & ondernemerschap

9 april 2024

 • Een workshop waarin je samen met andere Repats op zoek gaat naar carrièrekansen die passen bij de unieke skills die jij in het buitenland hebt opgedaan
 • Een dag vol kennis delen, waardevolle informatie, een werkboek vol tools&tips en leuke netwerkmomenten

Doe mee en je hebt aan het einde van deze dag een werkboek vol concrete tools en adviezen om de juiste stappen richting een nieuwe baan of je eigen onderneming te kunnen zetten.

Daarnaast word je, met behulp van onze leuke en inspirerende netwerkmomenten, onderdeel van een fijne groep like-minded Repats zodat je ook ná deze dag nog kunt blijven netwerken!

De reden waarom het zoveel energie kost je plek weer hier te vinden

Als jij lijkt op de meeste Repats die ik ken, dan herken je ongetwijfeld deze vraag die regelmatig door je heen danst als je weer eens terugverlangt naar het expat-leven.

Wat doe ik verkeerd? Waarom snap ik niet meer hoe ik in Nederland moet netwerken? Ligt het nou aan mij? Waarom kost alles zoveel energie zonder dat dit het gewenste resultaat geeft!  Ik ben er klaar voor om weer aan de slag te gaan als ondernemer of in een betekenisvolle baan. Wat is de volgende stap?

De kans is groot dat jij niet voor niets ooit naar het buitenland bent vertrokken. Ik vermoed dat jij, net zoals wij, iemand bent die lef heeft, van avontuur en het onbekende houdt en dat je een krachtig persoon bent die de skills heeft ontwikkeld om zich overal thuis te voelen en van scratch weer een nieuw leven op kan bouwen.

Maar juist de skills die je als expat hebt opgedaan, worden eenmaal terug in Nederland vaak niet op waarde geschat!

Je gaat deze dag ervaren dat je daar niet alleen in staat

Want we hebben ontdekt dat bijna elke Repat die we spreken dit herkent.

Bij andere Repats geldt net zo goed dat ze ineens tegen dingen aanlopen die moeizaam gaan, terwijl hen dit altijd makkelijk afging. En dat is ook logisch, want het heeft te maken met de 'reverse culture shock'; het proces waar je doorheen gaat als je eenmaal terug bent in Nederland. Hoe langer je bent weggeweest, hoe groter de kans dat je zowel privé als zakelijk nieuwe uitdagingen ben aangegaan, waardoor je nieuwe skills hebt ontwikkeld en dat betekent dat je nu ook andere keuzes wil maken.

Dus hoe mooi is het dan dat je, zoals we uit het expat-leven gewend zijn, hier met andere Repats over kunt praten. Je begrijpt elkaar, kunt ervaringen uitwisselen en je krijgt van ons de tools en kennis om de volgende stappen te gaan zetten. Om wél weer bij die leuke werkgever of recruiter aan tafel te komen. Om ondernemer te worden en een tof eigen bedrijf op te zetten. En zodat je, naast je Nederlandse netwerk, straks óók een superleuk Repat netwerk hebt.

En dat is precies waar wij jou deze dag mee gaan helpen!

Remigreren, terugkeren naar Nederland en weer integreren in Nederland is veel meer dan alleen praktische zaken regelen. regelen. Ik help je bij terugkeer naar de arbeidsmarkt, netwerken en breng je in contact met andere Repats. Dit kan via maatwerktraject, coaching, live workshop en netwerkdagen of een online groepsprogramma Luister ook naar mijn Podcast Expat to Repat - je weer thuisvoelen in Nederland op Spotify en Apple Podcasts

Hoe ziet de Repat Workshop & Netwerkdag eruit?

We ontvangen je graag op een mooie, centraal gelegen locatie in Den Bosch.

We starten de dag om 10:00 uur en ronden het programmagedeelte tegen 16:00 uur af. Uiteraard zijn er een aantal breaks, we genieten van een heerlijke lunch en kunnen na afloop nog even onderling netwerken.

Wat komt er allemaal aan bod tijdens de workshop:

 • de nieuwste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, en hoe je die in kunt zetten
 • ervaringen van Repats die inmiddels succesvol aan de slag zijn
 • solliciteren 3.0
 • hoe werkt netwerken in Nederland, welke manier van netwerken past bij jou en welke tools kun je daarbij inzetten
 • verbindende en verrassende netwerk activiteiten
 • de kracht van LinkedIn en profieloptimalisatie
 • diverse praktische opdrachten waar je ons werkboek voor kunt gebruiken
 • de ins en outs van onze Repat community

Deze speciale Repat-dag gaat jou het volgende opleveren:

Je wordt onderdeel van de Repat-community in NL

Je hebt jarenlang deel uitgemaakt van een Expat community in het buitenland. Je begrijpt elkaar, vangt elkaar op en bent er voor elkaar. Je zit in dezelfde situatie, omdat je allemaal weg bent van familie en vrienden en weer een nieuw netwerk moet opbouwen. Als je dan terug bent in Nederland, ben je zoekende, omdat het hier niet meer zo werkt. 

Daarom willen wij graag een community van Repats opzetten. We hebben allemaal hetzelfde meegemaakt en kunnen als gelijkgestemden ervaringen met elkaar delen. Je voelt je begrepen en kunt elkaar helpen in de zoektocht naar jezelf, je ontwikkeling en de nieuwe uitdagingen die je aan wil gaan.

Tools en handvatten voor de ultieme voorbereiding

We geven alle informatie en kennis die we hebben opgedaan, delen ervaringen van andere Repats die succesvol aan de slag zijn. Tijdens deze workshop geven we je de tools en handvatten om je optimaal voor te bereiden op de stappen die je wilt zetten om je carrière hier weer voort te zetten.

Wat heb jij nodig om weer aan de slag te gaan? Is het die motivatiebrief om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek? Wil je met jouw LinkedIn profiel gevonden worden door de juiste werkgever of recruiter of ben je op zoek naar een netwerkclub, om jezelf als ondernemer te laten zien. We behandelen het allemaal in deze workshop. 

Relevante kennis van de Nederlandse arbeidsmarkt

Wij hebben research voor je gedaan en delen met je wat volgens recruiters en experts de trends voor 2024 zijn en hoe je daarop kunt inspelen; waar liggen kansen en welke van jouw Repat-skills gaan jou verder helpen op weg naar je droombaan of misschien wel het ondernemerschap?

Netwerken in Nederland

We bespreken de diverse vormen van netwerken en voor welk doel je ze kunt inzetten. Hoe werkt netwerken in Nederland en waarin verschilt dat van de manier waarop we dat als Expat aanpakten? Wat gaat jou helpen om netwerken leuk te vinden? Gedurende de dag zorgen wij voor leuke en verbindende netwerkmomenten zodat je deze opgedane kennis meteen kunt oefenen?

Bij wie volg je deze Workshop?

Mirjam profiel foto Repat community, Repat workshop en Netwerkdag

Mirjam de Bakker

Ik ben in Frankrijk opgegroeid, heb daarna in Nederland gestudeerd, in Brussel gewerkt, weer teruggekomen en daarna heb ik, samen met mijn man en zoon, ruim 14 jaar in het buitenland gewoond.

Daarvoor zegde ik mijn baan als Marketing manager op, en in elk nieuw land ontwikkelde ik nieuwe skills. Zo had ik een succesvolle eigen winkel in Singapore en heb ik inmiddels mijn diploma Interior Design & Architecture.

Onze expat avonturen brachten ons in Pakistan, Singapore en Londen en sinds 2017 wonen we weer in Nederland…. ik ben met recht een ervaringsdeskundige dus als het gaat om Repat zijn en je plek weer vinden! 

Mijn achtergrond en werkervaring in hospitality, marketing, interior design én ondernemerschap is wat mij zowel nieuwsgierig als kundig maakt in mijn wens om Repats te begeleiden in het terugkeerproces én om aan een fantastische en inspirerende Repat Community te bouwen.

Vanuit deze drive ben ik gestart met de Podcast "Expat to Repat", waarin ik verhalen van andere Repats laat horen en je meeneem in de reis van Expat naar Repat en alles wat daarbij komt kijken. Een aantal thema's blijven steeds terugkomen; daar ontwikkel ik dan relevante en bijpassende Workshop & Netwerkdagen voor. Meer over wat ik allemaal doe lees je op www.mstudiobees.nl.

Corine foto. Repat community, Repat Workshop en Netwerk dag

Corine van Dijk-den Ouden

Ik werkte als HR manager in Eindhoven en net nadat ik mijn man leerde kennen, kreeg hij een baan in het buitenland aangeboden. Ik ben met hem het avontuur aangegaan en we hebben ruim 13 jaar in het buitenland gewoond. 3 jaar in Genève, 3 jaar in België en 8 jaar in Amerika. Wij zijn in 2015 als gezin teruggekeerd naar Nederland en zijn opnieuw begonnen met ons Nederlandse avontuur in Oisterwijk.

Ruim 13 jaar in het buitenland wonen deed me des te meer realiseren hoe belangrijk het hebben van een goed netwerk is en hoe vanzelfsprekend het is dat we dat als Expat voor elkaar openstellen. In contact komen met mensen en een vangnet creëren zodat elkaars hulp beschikbaar komt, was zo normaal als Expat. In Nederland miste ik dat en merkte ik dat ik mijn netwerk weer van 0 af aan moest op gaan zetten.

Na een lange zoektocht, heel veel onderzoek en netwerken, heb ik mezelf gespecialiseerd in off- en online netwerken en met name hoe je hier LinkedIn als tool bij kunt gebruiken. Ik zet al mijn skills en ervaringen uit mijn HR verleden en opgedaan als expat in, om andere werknemers en ondernemers te helpen bij het netwerken en leer hen optimaal gebruik te maken van LinkedIn bij het vinden van een baan of hun ideale klant. 

Wil je mijn hele verhaal lezen: neem dan even een kijkje op mijn website: www.swizzl.nl.

Waarom organiseren wij deze Repat-dag?

We kennen elkaar uit onze studietijd. Toen we elkaar een jaar geleden weer tegenkwamen bij een netwerkwandeling bleek dat we beiden mooie Expat-jaren achter de rug hadden; dat gaf al een instant connectie! Al wandelend was er veel herkenning bij elkaars verhalen over terug verhuizen naar Nederland, over de fases waar je als Repat doorheen gaat en de frustraties en onzekerheid die dat soms kan geven.

Gelukkig zijn wij zelf al jaren helemaal weer op onze plek hier. ‘Along the way’ hebben we veel kennis opgedaan en onze expertises vullen elkaar heel goed aan. Zo hebben we allebei onze ervaringen met solliciteren in Nederland, het weer toetreden op de arbeidsmarkt, het opbouwen en uitbreiden van een netwerk en het opstarten en uitbouwen van een onderneming.

Dus toen Mirjam met haar missie om Repats te helpen zich sneller thuis te voelen in Nederland startte was Corine een logische allereerste gast in haar ‘Expat to Repat’ Podcast. Op dat moment werd duidelijk dat we allebei de missie hebben om jou als Repat te helpen weer te aarden in Nederland; daar zetten wij onze expertise en ons eigen netwerk voor in.

Tijdens deze dag diepen we een aantal belangrijke thema’s uit die voor jou als Repat een groot verschil kunnen maken om bijvoorbeeld werk te vinden dat je past of wellicht als ondernemer aan de slag te gaan.

Omdat we zelf zo goed weten hoe belangrijk netwerken is, besteden we hier op een luchtige maar wel zeer inspirerende manier aandacht aan; je gaat sowieso naar huis met een heus Repat-netwerk van like-minded people!

Als jij er klaar voor bent om de volgende stap te zetten en onderdeel te worden van een heel waardevol netwerk, meld je dan aan door op de knop hieronder te klikken.

Meedoen met de Repat Workshop & Netwerkdag

Voor deze dag:

 • bomvol kennis, inspiratie en netwerken
 • inclusief een op maat gemaakt werkboek
 • op een mooie locatie in Den Bosch, inclusief heerlijke lunch en goeie koffie/thee

-> bedraagt jouw investering slechts 349 ex btw.

 

We snappen dat het behoorlijk veel informatie is die op zo’n dag op je afkomt.

Daarom willen we je graag de mogelijkheid bieden om na de februari vakantie nog even met z’n allen online te komen om eventuele vragen te beantwoorden en ervaringen uit te wisselen. Dan ervaar je gelijk het Repat community gevoel!

Early Bird Korting

Als jij je NU aanmeldt voor de Repat Workshop & Netwerkdag profiteer je van maar liefst 15% Early Bird korting en is je investering slechts € 297 ex btw!

Let op: deze Early Bird aanbieding geldt maar tot 1 maart 2024!

Wat gebeurt er na je aanmelding voor de Repat Workshop & Netwerkdag?

Je krijgt meteen nadat ik je aanmelding heb gezien een bevestiging van ons.

Ongeveer een week van tevoren krijg je de laatste informatie ter voorbereiding van de dag en kun je wensen mbt eventuele allergieën aangeven.

Voor deze workshop gelden onze algemene voorwaarden.

Zien we jou op 9 april?

Wat anderen zeggen over Corine en Mirjam

Een aantal reviews over ons:

 

“Ik heb bij Corine een 1-op-1 LinkedIn traject gedaan. Samen hebben we mijn profiel geprofessionaliseerd. De focus lag voor mij op groeien op LinkedIn, zodat mijn bereik ook groter wordt. Al tijdens het traject merkte ik dat er meer interactie kwam en ook kreeg ik een eerste aanvraag binnen. Corine geeft je heldere uitleg en is een echte supporter”

Marjolein de Jong-Seebregts | Coaching, training en HR advies

 

Ik heb onlangs bij Corine de training Link & Verbind gevolgd. Het was een waardevolle training door alle kennis en informatie die Corine met ons deelde. Ik zat in een klein groepje met een open en actieve sfeer. Hierdoor was er voldoende ruimte voor iedereen om zijn vragen te stellen. Corine had de training goed voorbereid en we kregen allemaal feedback op ons profiel. Het enthousiasme van Corine is aanstekelijk en ze zorgt er daarmee dat je gelijk met LinkedIn aan de slag wil.

Eefje Lammer | fotograaf voor high end architecten en interieur designers

 

Ik heb een hele fijne ervaring gehad met Mirjam als gast in haar podcast "Expat to Repat". We hebben een prettig kennismakingsgesprek gevoerd en vervolgens kwam ze met hele heldere en uitgebreide informatie ter voorbereiding op ons gesprek. Ik vind het bijzonder dat ze een plek creëert voor Expats. Als je er zelf niet een bent geweest is het heel lastig voor te stellen hoe het is om na een lange tijd weg te zijn geweest, weer terug in Nederland te landen. Fijn, Mirjam, dat jij daar aandacht aan besteed en mensen bij elkaar brengt die herkenning vinden bij elkaar. Heel waardevol!

Janneke

Mooier ga ik het niet maken... ik was een tikkie zenuwachtig voor de interview. Ga ik straks iets echt doms zeggen? Maar Mirjam is een oase van rust tijdens het gesprek. Ja, ze vraagt door als ze merkt dat ik nog niet alles verteld heb, maar dat gaat heel natuurlijk en prettig. Ik ben heel blij dat ik mijn verhaal aan Mirjam kon vertellen.
Karolina