Netwerkparners Cactus Marketing 1920x500

Repat Workshop & Netwerkdag - Kansen op de arbeidsmarkt & ondernemerschap

6 februari 2024

 • Een workshop waarin je samen met andere Repats op zoek gaat naar carrière kansen die passen bij de unieke skills die jij in het buitenland hebt opgedaan
 • Een dag vol kennis delen, waardevolle informatie, een werkboek vol tools&tips en leuke netwerkmomenten

Doe mee en je hebt aan het einde van deze dag een werkboek vol concrete tools en adviezen om de juiste stappen richting een nieuwe baan of je eigen onderneming te kunnen zetten.

Daarnaast word je, met behulp van onze leuke en inspirerende netwerkmomenten, onderdeel van een fijne groep like-minded Repats zodat je ook ná deze dag nog kunt blijven netwerken!

De reden waarom het zoveel energie kost je plek weer hier te vinden

Als jij lijkt op de meeste Repats die ik ken, dan herken je ongetwijfeld deze vraag die regelmatig door je heen danst als je weer eens terugverlangt naar het expat-leven.

Wat doe ik verkeerd? Waarom snap ik niet meer hoe ik in Nederland moet netwerken? Ligt het nou aan mij? Waarom kost alles zoveel energie zonder dat dit het gewenste resultaat geeft!  Ik ben er klaar voor om weer aan de slag te gaan als ondernemer of in een betekenisvolle baan. Wat is de volgende stap?

De kans is groot dat jij niet voor niets ooit naar het buitenland bent vertrokken. Ik vermoed dat jij, net zoals wij, iemand bent die lef heeft, van avontuur en het onbekende houdt en dat je een krachtig persoon bent die de skills heeft ontwikkeld om zich overal thuis te voelen en van scratch weer een nieuw leven op kan bouwen.

Maar juist de skills die je als expat hebt opgedaan, worden eenmaal terug in Nederland vaak niet op waarde geschat!

Je gaat deze dag ervaren dat je daar niet alleen in staat

 Want we hebben ontdekt dat bijna elke Repat die we spreken dit herkent.

Bij andere Repats geldt net zo goed dat ze ineens tegen dingen aanlopen die moeizaam gaan, terwijl hen dit altijd makkelijk afging. En dat is ook logisch, want het heeft te maken met de reverse culture shock; het proces waar je doorheen gaat als je eenmaal terug bent in Nederland. Hoe langer je bent weggeweest, hoe groter de kans dat je zowel privé als zakelijk nieuwe uitdagingen ben aangegaan, waardoor je nieuwe skills hebt ontwikkeld en dat betekent dat je nu ook andere keuzes wil maken.

Dus hoe mooi is het dan dat je, zoals we uit het expat-leven gewend zijn, hier met andere Repats over kunt praten. Je begrijpt elkaar, kunt ervaringen uitwisselen en je krijgt van ons de tools en kennis om de volgende stappen te gaan zetten. Om wél weer bij die leuke werkgever of recruiter aan tafel te komen. Om ondernemer te worden en een tof eigen bedrijf op te zetten. En zodat je, naast je Nederlandse netwerk, straks óók een superleuk Repat netwerk hebt.

En dat is precies waar wij jou deze dag mee gaan helpen!

boomersresized 900x535

Hier omschrijving foto...

Hoe ziet de Repat Workshop & Netwerkdag eruit?

We ontvangen je graag op een mooie, centraal gelegen locatie in Den Bosch.

We starten de dag om 10:00 uur en ronden het programmagedeelte tegen 16:00 uur af. Uiteraard zijn er een aantal breaks, we genieten van een heerlijke lunch en kunnen na afloop nog even onderling netwerken.

Wat komt er allemaal aan bod tijdens de workshop:

 • de nieuwste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, en hoe je die in kunt zetten
 • ervaringen van Repats die inmiddels succesvol aan de slag zijn
 • solliciteren 3.0
 • hoe werkt netwerken in Nederland, welke manier van netwerken past bij jou en welke tools kun je daarbij inzetten
 • verbindende en verrassende netwerk activiteiten
 • de kracht van LinkedIn en profieloptimalisatie
 • diverse praktische opdrachten waar je ons werkboek voor kunt gebruiken
 • de ins en outs van onze Repat community

Deze speciale Repat-dag gaat jou het volgende opleveren:

Je wordt onderdeel van de Repat-community in NL

Dit tekstueel nog verder uitwerken. Ik ben druk bezig om een keuze te maken hoe en welk platform deze community het beste kan komen. FB is er nu, maar ik heb echt he-le-maal niks met FB dus daar ga ik mee stoppen. Ook vind ik het te vroeg om duur betaald platform te starten. LINKEDIN Group aanmaken lijkt een goede optie, en dan per 2025 ander platform (Huddle/Kajabi?) maar dan moet ik voldoende financiële armslag hebben om er een community manager op te kunnen zetten voor X uren per week! Ik wil ook kijken of we dan bijv. een opvolg-netwerkborrel ofzo kunnen doen telkens 2-3 maanden na de workshop. Ideas Ideas, plenty of Ideas. Even kijken wat voor Feb 2024 haalbaar is!

Tools en handvatten voor de ultieme voorbereiding

(herschrijven)
We delen best practices (hier nog ik nog even voor gaan zitten) met je en gaan aan de slag met je LinkedIn profiel, CV en motivatiebrief die je zo kunt inzetten zodat jouw relevante skills naar voren komen en je juist wel wordt uitgenodigd voor een gesprek, vanwege jouw opvallende CV en LinkedIn profiel

Relevante kennis van de Nederlandse arbeidsmarkt

Wij hebben de research gedaan en delen met je wat volgens recruiters en experts de trends voor 2024 zijn en hoe je daarop kunt inspelen; waar liggen kansen en welke van jouw Repat-skills gaan jou verder helpen op weg naar je droombaan of misschien wel het ondernemerschap?

Netwerken in Nederland

We bespreken de diverse vormen van netwerken en voor welk doel je ze kunt inzetten. Hoe werkt netwerken in Nederland en waarin verschilt dat van de manier waarop we dat als Expat aanpakten? Wat gaat jou helpen om netwerken leuk te vinden? Gedurende de dag zorgen wij voor verbindende netwerkmomenten zodat je deze opgedane kennis meteen kunt oefenen?

Bij wie volg je deze Workshop?

Mirjam vierkant

Mirjam de Bakker

Ik ben in Frankrijk opgegroeid en heb in mijn volwassen leven ruim 14 jaar met mijn man en onze zoon in het buitenland gewoond; onze expat avonturen brachten ons in Pakistan, Singapore en Londen. Sinds 2017 wonen we weer in Nederland. Blablabla werkervaring Expat, Repat-ervaringen zie Blog, Podcasts… blabla mkt achtergrond, interieur …… mooi verhaal van maken. Voor deze workshop meest recente info en inzichten  opgehaald bij experts op het gebied van arbeidsmarktcomm, remote recruiting, loopbaancaching etc. etc. Linke naar website en Podcast …

Corine

Corine van Dijk-den Ouden

Ik werkte als HR manager in Eindhoven en net nadat ik mijn man leerde kennen, kreeg hij een baan in het buitenland aangeboden. Ik ben in het avontuur met hem aangegaan en we hebben ruim 13 jaar in het buitenland gewoond. 3 jaar in Genève, 3 jaar in België en 8 jaar in Amerika. Wij zijn in 2015 teruggekeerd naar Nederland en zijn opnieuw begonnen met ons Nederlandavontuur in Oisterwijk.
Ruim 13 jaar in het buitenland wonen deed me des te meer realiseren hoe belangrijk een goed netwerk is en hoe vanzelfsprekend het is dat we dat als Expat voor elkaar openstellen. In contact komen met mensen en een vangnet creëren zodat elkaars hulp beschikbaar komt, was zo normaal als Expat. In Nederland miste ik dat en merkte ik dat ik mijn netwerk weer van 0 af aan moest op gaan zetten.
Na een lange zoektocht, ben ik uiteindelijk als ondernemer aan de slag gegaan.
Ik zet al mijn skills en ervaringen uit mijn HR verleden en opgedaan als expat in, om andere werknemers en ondernemers te helpen bij het netwerken en leer hen optimaal gebruik te maken van LinkedIn bij het vinden van een baan of hun ideale klant. (dit moet ik nog even finetunen, altijd moeilijk hoeveel we willen vertellen)
Wil je mijn hele verhaal lezen: neem dan even een kijkje op mijn website: https://swizzl.nl/over-mij/

En ik blijf ben de leukste en beste business buddy van Mirjam hahaha

Waarom organiseren wij deze Repat-dag?

We kennen elkaar uit onze studietijd. Toen we elkaar een jaar geleden weer tegenkwamen bij een netwerkwandeling bleek dat we beiden mooie expat-jaren achter de rug hadden; dat gaf al een instant connectie! Al wandelend was er veel herkenning bij elkaars verhalen over terugverhuizen naar Nederland, over de fases waar je als Repat doorheen gaat en de frustraties en onzekerheid die dat soms kan geven.

Gelukkig zijn wij zelf al jaren helemaal weer op onze plek hier. ‘Along the way’ hebben we veel kennis opgedaan en onze expertises vullen elkaar heel goed aan. Zo hebben we allebei onze ervaringen met solliciteren in Nederland, het weer toetreden op de arbeidsmarkt, het opbouwen en uitbreiden van een netwerk en het opstarten en uitbouwen van een onderneming.

Dus toen Mirjam met haar missie om Repats te helpen zich sneller thuis te voelen in Nederland startte was Corine een logische allereerste gast in haar ‘Expat to Repat’ Podcast. Op dat moment werd duidelijk dat we allebei de missie hebben om jou als Repat te helpen weer te aarden in Nederland; daar zetten wij onze expertise en ons eigen netwerk voor in.

Tijdens deze dag diepen we een aantal belangrijke thema’s uit die voor jou als Repat een groot verschil kunnen maken om bijvoorbeeld werk te vinden dat je past of wellicht als ondernemer aan de slag te gaan.

Omdat we zelf zo goed weten hoe belangrijk netwerken is, besteden we hier op een luchtige maar wel zeer inspirerende manier aandacht aan; je gaat sowieso naar huis met een heus Repat-netwerk van like-minded people!

Als jij er klaar voor bent om de volgende stap te zetten en onderdeel te worden van een heel waardevol netwerk, meld je dan aan door op de knop hieronder te klikken.

Meedoen met de Repat Workshop & Netwerkdag

Voor deze dag:

 • bomvol kennis, inspiratie en netwerken
 • inclusief een op maat gemaakt werkboek
 • op een mooie locatie in Den Bosch, inclusief heerlijke lunch en goeie koffie/thee

-> bedraagt jouw investering slechts 349 ex btw.

Early Bird Korting

Als jij je NU aanmeldt voor de Repat Workshop & Netwerkdag profiteer je van maar liefst 15% Early Bird korting en is je investering slechts € 297 ex btw!

Let op: deze early bird aanbieding geldt maar tot 6 januari 2024!

Wat gebeurt er na je aanmelding voor de Repat Workshop & Netwerkdag?

Je krijgt meteen nadat ik je aanmelding heb gezien een bevestiging van ons.

Ongeveer een week van tevoren krijg je informatie over eventuele voorbereiding van de dag en kun je wensen mbt eventule allergieën aangeven.

Voor deze workshop gelden onze algemene voorwaarden.

Dit is wat klanten zeggen over werken met Corine en Mirjam

Dit is wat deelnemers zeggen over ons:

“Ik heb al diverse trainingen en workshops bij Corine gevolgd, en elke keer leer ik weer wat nieuws. Heldere en enthousiaste uitleg, duidelijke voorbeelden – en na iedere sessie krijg ik zin om zelf aan de slag te gaan. Echt een aanrader!”

Linda de Mol

Inyourdreams

 

“Een Podcast openemen met Mirjam is ….…

Eva Jinek

Alsikdantochgrootsmagdromen

Ja ik meld me aan!

Opm. Simone: het aanmelden hoeft mijns insziens niet op een aparte pagina. Hier kan een aanmeldformulier van Paytium of Plug & Pay geplaatst worden.